2018-01-12 Siden kan være utilgængelig grundet netværksproblemer. Vi arbejder på det.

Nyheder

A’GZ Five er på første pladsen

Skrevet den 5. december 2017 af Claus 'Oksegrav' Agerskov


DGI-ligaen CS:GO stilling pr. 4/12-17.

Holdet vinder for tredje gang i træk 2-0 i kampe. Så nu fører de fordelingsspillet i DGI-ligaen sammen med tre hold fra Jylland.

DGI-ligaen er en underliga i det officielle danske esportmesterskab eSportligaen. Fordellingsspillet slutter før jul, hvor stillingen angiver fordelingen af holdene i divisioner.

Den næste kamp er på lørdag kl. 13 mod et andet tophold Vadum eSport CS:GO.

Den sidste kamp er sat til lørdag den 16. december. Det besluttes dog først på mandag, hvem vi skal møde, da det afhænger af lørdagens resultat.

Med det nuværende resultat er A’GZ Five sikret en plads i mindst 4. division ud af mindst 8 divisioner. Vinder vi en af de to næste kampe, er vi sikret en plads i 2. divsion.

Kun ved at vinde begge kampe, kan vi sikre en plads i 1. division. Men så er vi også vinder af hele fordelingsspiller, som det eneste ubesejrede hold.

Det bliver spændende at fælge - vi har liveopdatering fra kampen på lørdag.


| eSportligaen |

A’GZ Five vandt første kamp i eSportligaen

Skrevet den 18. november 2017 af Claus 'Oksegrav' Agerskov

Fotografi af spillerne Lequeon, Isaq0000, GlaXelL, Birdymeister og DK Panda lige efter de har vundet på Albertslund Stadion. Foto: Claus Agerskov.
A’GZ Five efter første kamp i eSportligaen.
Fotografi af AGZ Fiver under kampen. Foto: Claus Agerskov.
A’GZ Five under første kamp mod Wolf Gamers 1.

Counter Strike-holdet A’GZ Five vandt første kamp i eSportligaen - det første officielle Danmarksmesterskab i esport.

I første kamp skulle første holdet fra Wolf Gamers fra Fyn mødes. Efter kun at have spillet sammen en måned, så var spillerne meget spændte på at skulle møde et første hold med træner.

"Vi træner os selv, men det bliver spændende at se, om det er nok." siger en af spillerne.

Formanden følger op: "På sigt skal de have en træner, men vi har ikke fundet den rette endnu. Men de spiller også godt uden."

Efter en lille halv time er den første kamp vundet 16-2, hvor det viser sig, at modstanderne er i rangen Silver, mens alle er Gold eller højere i A’GZ Five.

"Vi har også spillet CS:GO i lang tid, hvor de måske lige er startet" siger en anden spiller. Formanden følger op: "De har lige startet deres forening i oktober, så det kan sagtens være - og deres kaptajn er også 12 år som jer.".

De sløser lidt mere på den anden bane, som de selv har valgt under vetoforløbet. Men sejren er aldrig i fare, så den ender 16-4.

"Husk nu at holde fokus hele vejen i næste kamp" siger holdkaptajnen GlaXelL, som sammen med de andre er klar til kamp næste lørdag kl. 13.

Modstanderen bliver en af de andre vinder i den første runde i fordelingsspillet, hvor i alt 30 hold deltager i underligaen DGI-ligaen.


| eSportligaen |

A’GamerZ i eSportligaen fra start

Skrevet den 9. november 2017 af Claus 'Oksegrav' Agerskov

Fotografi af spillerne Glaxell, Isaq0000, DK Panda, Birdymeister og LequeonDK foran et maleri af Roskilde Kro taget samme sted. Foto: Claus Agerskov.
A’GZ Five på Roskilde Kro efter aftale om deltagelse i eSportligaen.

Counter Strike-holdet A’GZ Five deltager fra næste uge i opstarten af eSportligaen, som er det første officielle Danmarksmesterskab i esport.

Holdet består af fem venner på 12 år med gamernavnene GlaXelL, Ishaq0000, [DK] Panda, Birdymeister og LequeonDK. Før skiftet til A’ hed holdet Team Five's Holdet har stor opbakning fra forælderne, som dog ikke har den store indsigt i spillet eller esport som helhed, men det skal nok komme.

Hele turneringen vil bestå af 17 kampe fordelt på 5 kampe i fordelingsspillet før jul og grundspillet i divisioner med 12 kampe fra januar til april næste år.

Hele turneringen vil bestå af 17 kampe fordelt på 5 kampe i et fordelingsspil før jul og grundspillet i divisioner med 12 kampe fra januar til april næste år.

Efterfulgt af et mesterskab i DGI-ligaen, hvor de to bedste går videre til selve Danmarksmesterskabet i slutningen af maj.

"Et stort mål er nået for A’GamerZ med deltagelse i eSportligaen." fortæller formand Claus Agerskov. "Vi startede med hygge. Nu er esport-delen også kommet i gang. Næste skridt er produktion."

Begejstringen er tydelig og han fortsætter "eSportligaens opfordring til at mødes, når man spiller kampe både spillerne på de enkelte hold, men også de dystende hold imellem er vigtigt for det sociale og oplevelsen for den enkelte. Der er stor forskel på at juble alene derhjemme på værelset og så give highfives til hinanden samt hånd efter kampen til modstanderne."

Kampene vil blive annonceret på hjemmesiden. Med tiden vil vi også streame fra kampene, når teknikken er kommet på plads.

Der er flere hold fra Albertslund på vej i eSportligaen. De indtræder dog først efter nytår, når grundspillet starter og i den laveste division.


| eSportligaen |

A’GamerZ satser på eSportligaen

Skrevet den 21. september 2017 af Claus 'Oksegrav' Agerskov

Danmarks første officielle mesterskab i esport starter 1. november 2017, hvor Albertslund Gamerz vil deltage med hold i Counter Strike: Global Offensive og League of Legends.

Det drejer sig om en ligaturnering over adskillige måneder, hvor hold på alle niveauer kan deltage, når blot deltagerne er nået til at kunne spille konkurrence i de enkelte spil.

Albertslund Gamerz har fravalgt FIFA, da foreningen i første omgang fokuserer på spil, hvor man skal arbejde sammen for at opnå et fælles resultat.

"Det sociale er vigtigere for os end konkurrencen. Det skal være sjovt - og det er sjovest, når man er sammen med andre." fortæller formand Claus Agerskov, som påregner at være reservespiller, hvis der ikke er nok til at deltage ved en kamp.

På søndag afholdes informationsmøde om ligaen for spillere og hold, der gerne vil deltage under Albertslund Gamerz.

Foreningsbaseret esport er vigtigt

Det meste esport i Danmark og i resten er verden foregår meget opdelt i de enkelte hold, hvor sammenholdet ikke rækker længere end til det enkelte hold herunder dets ledelse og støttepersoner.

Der er ofte udskiftninger på holdene, da der især på de lavere rangerede hold er mangel på ledere og trænere, som tager hånd om de konflikter, som vil opstå. Så i stedet for at få dem bearbejdet, så er det lettere at finde et andet hold eller bede en spiller om at smutte.

Her kan ansvarlige ledere og trænere i foreninger bedre hjælpe med at få holdet på ret køl igen, da det kræver en indsats af alle på et hold at blive bedre, så man kan få succes.

Med foreninger er der desuden grundlag for at få en større bredde ind, hvor det er mere socialt både ved fastsatte fysiske træninger og lokale arrangementer. Desuden er der også mulighed for at få bygget en sund kultur op samt heppe på hinandens kampe.

Det er på denne baggrund, at Albertslund Gamerz er startet op. Så det er også naturligt for os, at støtte op om eSportligaen, som netop er baseret på foreningslivet såvel som offentlige tilbud til børn og unge om fællesskab.

"Vi glæder os til som hold at skyde terrorister i CS:GO og smadre tårne i League of Legends" afslutter formanden.


| eSportligaen |

A’GamerZ er med til DIF-møde om esport

Skrevet den 29. maj 2017 af Claus 'Oksegrav' Agerskov

På torsdag den 1. juni holder Dansk Idrætsforbund møde om esport som idræt eller ej. Her deltager vores formand Claus Agerskov som repræsentant for A’GamerZ.

DIF er kendt for sin modvilje mod esport som en idrætsgren og dermed optagelse i deres forbund. En af deres hovedanke er det manglende foreningsdemokrati omkring esport, hvor vores forening kan være med til at nå deres krav på mindst 15 foreninger og 2.000 medlemmer.

Så er der også spørgsmålene omkring det etiske i spil, som går ud på at dræbe hinanden er i idrættens ånd samt om esporten er præget for meget af professionelle hold og turneringer i forhold til amatøre og frivillige.

Desuden bliver aftenen også en rigtig god mulighed for at skabe nye samarbejdspartnere inden for den danske esportsverden og få gode idéer til foreningens fortsatte udvikling.

Lokaler på plads indtil videre

Skrevet den 25. maj 2017 af Claus 'Oksegrav' Agerskov

På et møde med idrætsdirektør Ole Lindholdt aftaler vi, at Albertslund Gamerz i første omgang får lov at benytte lokale på Roskekilde Kro.

Ved større arrangementer er det dog også muligt at spørge om et større lokale på stadion.

"Det er dejligt, at vi nu har lidt mere permanente forhold til vores hyggemøder" siger formanden Claus Agerskov med et smil og fortsætter "Så er det også lettere at tage de næste skridt, når der kommer flere aktiviteter".

Inden sommerferien er der hyggemøde på Roskilde Kro fra 13.30 til 17.00 søndag den 28. maj, 11. juni og 18. juni, hvor alle kan få lov at prøve ved at tage eget udstyr med.

Opstart i søndags

Skrevet den 20. maj 2017 af Claus 'Oksegrav' Agerskov

Vi er startet op søndag den 14. maj på Roskilde Kro på Engelundsvej 7C i Albertslund, hvor vi hyggede et nogle timer og eftermiddagen især med Minecraft.

Næste gang er søndag den 21. maj fra kl. 13.30 til 17.00 også på Roskilde Kro.

Første gang til hyggemøde er gratis, så man kan se, hvad det er.

Hvor og hvornår det bliver efterfølgende er lidt uklart, da lokalesituationen stadig ikke er helt afklaret.

Vi er allerede startet op på nettet, hvor vi kan aftale at spille sammen.

Få at vide, når vi for alvor går igang - Send en mail til formand@agamerz.dk, en sms til formanden på 60752620 eller følg Facebook-siden A’GamerZ.

Nyheder:
16-01-18 A’GZ Five i 1. division
Efter fordelingsspillet er holdet kommet i gruppe B i 1. division i DGI-ligaen i eSportligaen og skal spille alle gruppens tre kampe mod hold fra Mårslet, Blåvandshuk og Tømmerup lørdag 20/1. Se mere her.

18-11-17 A’GZ Five vandt første kamp stort
Holdet var begge de første kampe med 16-2 og 16-4. Så på lørdag skal de spille mod et af de andre vinderhold i eSportligaen. Se mere her.

29-05-17 A’GamerZ med til DIF-møde om esport
1. juni holder DIF møde om esport er idræt eller ej. A’GamerZ' formand deltager som repræsentant både for at støtte esport som idrætsgren og få udbygget foreningens sociale netværk.

24-05-17 Lokaler på plads indtil videre
Indtil videre har vi lokale på Roskilde Kro. Her holder vi hyggemøde fra 13.30 til 17.00 søndag den 28. maj, 11. og 18. juni før sommerferien.

04-05-17 A’GamerZ er nu folkeoplysende
Idrætsrådet godkender Albertslund GamerZ som folkeoplysende forening. Det giver os mulighed for at låne lokaler og komme i gang med vores aktiviteter. Vi regner med at starte allerede i næste uge.


Kalender:

28/1-2018 Hyggegaming på kroen i uge 4
Hyggegaming på Roskilde Kro fra 14.00 til 17.00.

23-25/2 2018 Fællestur til GGfestival
Vi planlægger en fællestur til børne-lanpartyet med kendte gamer-youtubere #GGfestival Winter 2018 i Roskilde Kongrescenter.

Forår 2018 DGI-esportstævne på Sjælland
DGI Midt- og Vestsjælland planlægger et stævne sidst på foråret i en sportshal på Sjælland

20/4-2018 Lanparty i Albertslund
Lanparty med plads til 200 deltagere i hallerne på Albertslund Stadion

Juli 2018 #GGfestival Summer 2018
Vi planlægger en fællestur til børne-lanpartyet med kendte gamer-youtubere Sidste sommer var det i Lokomotivværkstedet i København.

Sommer 2018 DGI eSport-arrangement i Holbæk
DGI vil i samarbejde med Holbæk Kommune afholde et esport-arrangement sommer 2018.